Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със спирачки

Колеги когато натисна спирачката се чува просвирване от предно ляво колело и след пробег 4-5 км пипам двата предни диска, десният си грее нормално, но левият откъдето се чува просвирването грее 3 пъти повече от десният,на какво може да се дължи това ?
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
    Колеги когато натисна спирачката се чува просвирване от предно ляво колело и след пробег 4-5 км пипам двата предни диска, десният си грее нормално, но левият откъдето се чува просвирването грее 3 пъти повече от десният,на какво може да се дължи това ?
    Кое според теб е нормално греене и кое не.И как го установи ,че е три пъти по напечен/нагреят/. Мериш им температурата ли ?И ако е така кажи да знам и аз колко трябва да е тя.
    И за протокола не се заяждам искам да знам !
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
      Кое според теб е нормално греене и кое не.И как го установи ,че е три пъти по напечен/нагреят/. Мериш им температурата ли ?И ако е така кажи да знам и аз колко трябва да е тя.
      И за протокола не се заяждам искам да знам !
      Айде да ми кажеш като си голям капацитет като пипнеш 2 котлона единият 1 киловат а другият 2 киловата и двата еднакво ли ще греят,ако не помагаш поне не пречи !

Comment

Просвирва може би защото ти е изпекла накладките от задържане, а задържа от бутало, водачи.... Трябва да се прегледа за причина ☺
        sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Айде да ми кажеш като си голям капацитет като пипнеш 2 котлона единият 1 киловат а другият 2 киловата и двата еднакво ли ще греят,ако не помагаш поне не пречи !
          Абе какви са тия котлони...нямам думи
          Не знам май този от 2 киловата ще грее три пъти по силно от оня от 1 киловат
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Вдигни предните колела във въздуха, натисни няколко пъти спирачката и след това провери на ръка дали лявото колело се върти по-трудно от дясното, както предполагам, че ще се окаже.
            Ако това е така, демонтирай спирачния апарат, раздвижи буталото, почисти повърхностите където контактуват подвижните части и ги намажи с медна грес. Намажи тънко с медна грес и гърбовете на накладките. Почисти и гресирай и водачите с обикновена (литиева грес).

Ако това не реши проблема, е възможно причината да е в остарял и позапушен спирачен маркуч към апарата на това колело.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Вдигни предните колела във въздуха, натисни няколко пъти спирачката и след това провери на ръка дали лявото колело се върти по-трудно от дясното, както предполагам, че ще се окаже.
              Ако това е така, демонтирай спирачния апарат, раздвижи буталото, почисти повърхностите където контактуват подвижните части и ги намажи с медна грес. Намажи тънко с медна грес и гърбовете на накладките. Почисти и гресирай и водачите с обикновена (литиева грес).

Ако това не реши проблема, е възможно причината да е в остарял и позапушен спирачен маркуч към апарата на това колело.
              Мерси колега,сам ми се струва че трудно ще се справя а и нямам схема на механизма на спирачните апарати.Като сваля спирачният апарат после как ще се прибере буталото.

Comment

Мерси колега,сам ми се струва че трудно ще се справя а и нямам схема на механизма на спирачните апарати.Като сваля спирачният апарат после как ще се прибере буталото.
                Когато буталото не е клеясало и се движи, така както трябва, се прибира с не много голямо усилие на ръка. Евентуално можеш да си помогнеш с импровизиран лост.
                Демонтирането на апарата не е трудно. Развиват се двата болта от вътрешната страна, които го скрепват към шенкела, с голяма отвертка се разтварят леко челюстите за да могат накладките да се отделят на 1-2 милиметра от челните повърхности на диска и всичко накуп се изтегля напред. После сваляш накладките, раздвижваш буталото и така.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Ей така се прави
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65277
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 11:12.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

За всеки случай си вземи един ремонтен комплект, с уговорката да го върнеш!
                    Trans penis mihi est!

Comment

Сменени са накладките ,старите бяха отлепени от единият край - марка Ferodo да знаете какво да не купувате.
                      Сложих медна грес на подвижните части на новите накладки.

Comment

Отлепеното феродо е много опасно,получават се едни веселби да не ти разправям,извадил си късмет.

Comment

Сменени са накладките ,старите бяха отлепени от единият край - марка Ferodo да знаете какво да не купувате.
                          Сложих медна грес на подвижните части на новите накладки.
                          При мен старите предни накладки, които смених наскоро също бяха Феродо, нямаше и следа от отлепяне, а си отидоха в кофата, защото си бяха доволно износени. Имах и аз едно периодично проскърцване отпред в ляво, което не изчезна след смяната и доста ме дразни, когато се появява....явно си иска основно разглабяне и гресиране както е писано по горе.
                          Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                          X