Колеги когато натисна спирачката се чува просвирване от предно ляво колело и след пробег 4-5 км пипам двата предни диска, десният си грее нормално, но левият откъдето се чува просвирването грее 3 пъти повече от десният,на какво може да се дължи това ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеКолеги когато натисна спирачката се чува просвирване от предно ляво колело и след пробег 4-5 км пипам двата предни диска, десният си грее нормално, но левият откъдето се чува просвирването грее 3 пъти повече от десният,на какво може да се дължи това ?
И за протокола не се заяждам искам да знам !Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеКое според теб е нормално греене и кое не.И как го установи ,че е три пъти по напечен/нагреят/. Мериш им температурата ли ?И ако е така кажи да знам и аз колко трябва да е тя.
И за протокола не се заяждам искам да знам !Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеАйде да ми кажеш като си голям капацитет като пипнеш 2 котлона единият 1 киловат а другият 2 киловата и двата еднакво ли ще греят,ако не помагаш поне не пречи !
Не знам май този от 2 киловата ще грее три пъти по силно от оня от 1 киловатAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеКолеги когато натисна спирачката се чува просвирване от предно ляво колело и след пробег 4-5 км пипам двата предни диска, десният си грее нормално, но левият откъдето се чува просвирването грее 3 пъти повече от десният,на какво може да се дължи това ?
Ако това е така, демонтирай спирачния апарат, раздвижи буталото, почисти повърхностите където контактуват подвижните части и ги намажи с медна грес. Намажи тънко с медна грес и гърбовете на накладките. Почисти и гресирай и водачите с обикновена (литиева грес).
Ако това не реши проблема, е възможно причината да е в остарял и позапушен спирачен маркуч към апарата на това колело.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВдигни предните колела във въздуха, натисни няколко пъти спирачката и след това провери на ръка дали лявото колело се върти по-трудно от дясното, както предполагам, че ще се окаже.
Ако това е така, демонтирай спирачния апарат, раздвижи буталото, почисти повърхностите където контактуват подвижните части и ги намажи с медна грес. Намажи тънко с медна грес и гърбовете на накладките. Почисти и гресирай и водачите с обикновена (литиева грес).
Ако това не реши проблема, е възможно причината да е в остарял и позапушен спирачен маркуч към апарата на това колело.Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеМерси колега,сам ми се струва че трудно ще се справя а и нямам схема на механизма на спирачните апарати.Като сваля спирачният апарат после как ще се прибере буталото.
Демонтирането на апарата не е трудно. Развиват се двата болта от вътрешната страна, които го скрепват към шенкела, с голяма отвертка се разтварят леко челюстите за да могат накладките да се отделят на 1-2 милиметра от челните повърхности на диска и всичко накуп се изтегля напред. После сваляш накладките, раздвижваш буталото и така.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ей така се прави
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65277Last edited by tonov; d.m.y г., 11:12.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеМерси колега,сам ми се струва че трудно ще се справя а и нямам схема на механизма на спирачните апарати.Като сваля спирачният апарат после как ще се прибере буталото.
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеСменени са накладките ,старите бяха отлепени от единият край - марка Ferodo да знаете какво да не купувате.
Сложих медна грес на подвижните части на новите накладки.
Comment
Comment